Røget Ål

Hvis du klikker på billedet kan du se det i en størrer udgave.

 

Når jeg røger ål, gør jeg følgende

 

 

Ålen er skåret op og renset, blodåren der går fra gattet og ned gennem halen fjernes.

Ålen lægges i en balje så de alle har hovedet samme vej, jeg tørsalter ålen, nogle vælger en saltlage, det kan man gøre som man vil.

jeg drysser et fint lag salt ud over ålen, vær lidt forsigtig med salt over halerne, her er ålen jo en del tyndere, og der skal knapt så meget salt på.

kom et fint lag salt på hvert lag ål.

Låg låg på baljen eller dæk på anden vis ålene til for, at holde fluerne væk.

Lad ålene ligge i saltet ca. 2½ - 3 timer alt efter størrelse, ålene du ser på billeder her vejer fra 450 g og op til 1000 g pr. stk og blev saltet i 2½ time

hvlket jeg syntes var perfekt :-)

Ålen skylles ren for salt både ud og indvendigt, tørres af med en klud, sørg for at presse blodet ud der sidder ved gællerne lige over "ørene" på ålen

Vedr. ophængning af ålen her findes der nok mange forskellige metoder, har selv forsøgt med mange forskellige måder, "mange" med knapt så heldigt ressultat, det er sku trist, at åbne lågen på røgeovnen og se, at et par stykker eller flere ligger i bunden af ovnen, ØV.....

Nu har jeg fundet den metode som jeg har det største held med, det er nu faktisk meget sjældent der falder nogle ned under røgningen, dejlig :-)

Jeg bruger JUTEGARN dette køber jeg i Silvan.

Klip ca.20 - 25 cm. af saml de 2 ender og lav en knude som vist på billede.

Fold det og lav en løkke som vist på billede.

Kom løkken over hovedet på ålen, sæt en krog i løkken eller kom stang som ålene skal hænge på igennem løkken.

Jeg lader nu ålene hænge og tørre natten over, andre vælger, at tørre den direkte i ovnen ved høje temprature, det har jeg ikke så gode erfarringer med, men dette er for min ovn perfekt.

Igen er det vigtigt, at du er påpasselig med der ikke er fluer der hvor du tørre ålene.

Jeg røger mine ål på temprature mellem 50 & 55 grader i 4 timer, sørg for at ålene ikke kan røre hinanden når de hænger i ovnen, har de rørt hinanden går de istykker når du vil skille dem fra hinanden.

Det færdige resultat.