Røget Hornfisk

Røget hornfisk

For hornfisk gælder følgende.

Røg ikke de små, de bliver knastørre nærmest som strikkepinde, hornfisken er ikke en fed fisk, hvis du skal have et godt resultat vil jeg mene, at honrfisken som minimun skal veje 400 g. hvis du bare vil øve lidt med din røgeovn, jamen så kast du dig bare i lag med de små fisk også, de skal bare ikke have så længe.

Og så er der lige det med hvor længe de smager godt ? er der lidt størrelse på hornfiskene så kan du da godt spise af dem et par dage, men ellers har det alle dage været sådan, at hornfisk smager bedst samme dag som de bliver røget, du kan såmen også bruge dem til madpakken dagen efter, så røger du mange så gå en tur rundt til naboerne og tilbyd dem et par gratis nyrøget hornfisk, så kan de også nemmere acceptere der røg der kommer fra din have gennem dagen.

  • Skær fisken op fjern indvolde og gæller, skulle der sidde en lille smule fedt i bugen fjernes dette også
  • Salt fisken, enten lage saltning eller tørsaltning som jeg bruger, fisken drysses med et fint lag salt, ligger og trækker afhængig af størrelsen ca. 1 - 2 timer.
  • Fisken hænges op, jeg bruger kroge fra min røgeovn som stikkes gennem øjene på fisken, jeg hænger den herefter til tørre gerne 5-6 timer eller natten over
  • sæt evt. et par tandstikker i bugen på fisken for, at holde den åben under tørring og røgning.
  • Tænd op i ovnen, ca. 55-60 grader.
  • Hæng fisken ind i ovnen og lad dem alt efter størrelse røge 2-3 timer.