|
|
Sild er let fordærvelige og bør
konserveres så hurtigt som muligt efter fangsten.
Hver år er jeg på Øresund og fange sild med Spin-Ind, når jeg kommer hjem fra
denne tur starter jeg straks med at salte mine sild.
Når jeg salter sild gør jeg følgende.
Ca.10 kg sild.
2 - 3 kg. grof salt.
2 sp. sukker.
Evt. kogt saltlage.
Blodsaltes før den egentlige nedsaltning.
Mine sild saltes som de er med hoved, hale & indvolde, har jeg ikke fået
skællene skyllet af inde på Øresund, skyller jeg dem lige når jeg kommer hjem.
Er sildene ikke kommet direkte fra fangststedet, eller er opbevaringsforholdene
mindre gode, blodsaltes de før den egentlige nedsaltning,
Sildene lægges lagvis med en blanding af salt og sukker i rene krukker eller
plastikbeholdere beregnet til madvarer. øverst og nederst lægges et godt lag
salt på ca. 2 cm. Sildene anbringes med bugen opad skiftevis med hoved og hale
mod hinanden, så de forskellige lag sild kommer til at lægge vinkelret på
hinanden mellem hvert lag drysser jeg et lille lag salt (jeg sparer ikke på det)
Pres lægges på. Opbevares køligt, max. 10 C!!
Bemærk:
Hvis sildene ikke er dækket lage i løbet af 1 døgn, bør silde overhældes med
kogt, kold saltlage.
Saltede sild må aldrig dækkes lufttæt
til!!!
Efter 1 uge skifter jeg lagen
(blodlagen) ud med en ny saltlage (skal være kold)
Kan anvendes som saltsild efter ca. 2 - 3 ugers forløb.
Sildene bør kunne holde sig til
slutningen af April måned, hvis de
opbevares køligt.
Saltlage.
300 gr. salt pr. ltr. vand koges, saltet opløses heri under kogningen, når
saltlagen er kold kan den anvendes.
|